Posted by on 28/04/2022

Generelle tips til bedre sundhed

Der bliver konstant lavet ny research angående menneskets sundhed, hvordan vi skal spise, hvor længe og hvor ofte vi skal motionere, hvilke mineraler holder os unge osv. Det kan til tider blive utrolig svært at holde styr på – især hvis du virkelig gerne vil leve et sundt liv og prøver at bestræbe dig på, at gøre dit absolut bedste. Vi har kæmmet internettet for idéer, så du ikke behøver at gøre det. På den måde har vi forsøgt at skabe et overblik for dig! 

Motion 

Selvfølgelig ved vi alle efterhånden, at vores kroppe har godt af at bevæge sig og at vi generelt bliver sundere, hvis vi jævnligt bevæger vores krop. Dog er der mange svar på, hvordan det er bedst at bevæge sin krop, og hvordan man på mest effektive vis styrker kroppens fysik. 

Engang sagde man, at man absolut skulle have 30 minutters konditionstræning om dagen som voksen. Senere hen var der stor fokus på ikke at overbelaste sig selv – men stadig bevæge kroppen. 

Videnskaben er kommet langt inden for det sundhedsfaglige område. Nu har man konkluderet, at det er nok med enten moderat motion – som eksempelvis en rask gåtur med en skridttæller – 30 minutter om dagen, eller at det er nok med 20 minutters intens træning 3 gange om ugen. 

Mad 

Når det kommer til mad, ved vi nok også alle sammen, at vi bør spise grønt og varieret – for ej at glemme fisken! Der er mange svar på, hvordan man skal spise bedst. Nogle mener, at vegetare lever længst og andre mener, at protein er absolut nødvendigt for fortsat at se ung og sund ud. 

Videnskaben fortæller os den dag i dag, at animalske fedtstoffer kan have konsekvenser for vores system – og derfor bør vi overveje hvilke og hvor meget vi indtager. Det handler ikke om, at alle absolut skal spise primært vegetarisk! Det handler om at spise en moderat mængde kød, som passer til menneskets individuelle behov. 

Når alt kommer til alt handler sund mad om, at vi får de rette mængder vitaminer og mineraler – hvad end vi spiser kød eller ej. 

Hvile 

Engang handlede sundhed mest af alt om, hvad du spiser og hvor meget motion, du laver. Dette er ikke længere tilfældet. Nu til dags går flere sundhedsentusiaster – profesionelle eller ej – op i mennesket som helhed. Kroppen og sindet hænger altså sammen, hvilket betyder at hvis sindet er i dårlig stand, påvirker det kroppens tilstand. 

Et godt eksempel her er, hvor stor grad søvn påvirker kroppen. Du er ikke i stand til at få det optimale ud af hverken din motion eller din sunde kost, hvis din krop er træt og du ganske enkelt ikke får nok hvile. 

Måske er det derfor at yoga unægteligt er blevet en populær sport i disse tider, hvor folk bliver mere og mere stressede. Yoga handler ikke blot om at være sund og få motion – det handler i stor grad om at lære at slappe af med sin krop og være i balance med sig selv. 

Posted in: Uncategorized