Posted by on 24/03/2022

Boligadvokat og selvsalg

Dette indhold er sponsoreret

Der kan være mange juridiske dokumenter, som man skal have i orden, når der skal foretages en bolighandel. Hvis man vælger at sælge sin bolig ved et selvsalg, kan en boligadvokat være en stor hjælp til netop dette. Men hvad er en boligadvokat, og hvad kan de bidrage med ved selvsalget?

Hvad er en boligadvokat?

Som nævnt kan en boligadvokat hjælpe med de juridiske aspekter ved en bolighandel, hvilket sker i form af rådgivning. Samtidig kan en boligadvokat også have noget kendskab til det boligmarked, som man befinder sig i, da de juridiske aspekter kan være forskellige fra by til by eller kommune til kommune. Alt dette kan selvfølgelig være ekstra relevant, hvis man benytter sig af et selvsalg, så man ikke er helt alene om det.

Eksempler på juridiske aspekter

For at have et bedre billede af, hvad boligadvokaten kan hjælpe med, så kan man altid udpege nogle vigtige punkter ved det juridiske, som denne advokat kan hjælpe med. Disse kan, for eksempel, være berigtigelsen af bolighandlen, udarbejdelse og godkendelse af refusionsopgørelse; og gennemgåelse af den endelige købsaftale.

Denne berigtigelse af bolighandlen inkluderer, for eksempel, udarbejdelse og tinglysning af skøde, som er forbundet med overførslen af ejerskabet af boligen til køberen. Denne proces skal være med til at sikre, at boligaftalen ikke er en aftale mellem køber og sælger, men en legitim juridisk gyldig aftale.

Angående udarbejdelse og godkendelse af refusionsopgørelsen, så indeholder denne opgørelse diverse boligudgifter, som betales forud af sælgeren. Ellers kan det nogle gange ske, at sælgeren betaler for perioden efter købsaftalen er færdiggjort, hvilket ved refusionsopgørelsen kan undgås.

Når det kommer til den endelige købsaftale, kan boligadvokaten her kigge på, om forholdene passer, som de skal. Eksempler på disse forhold kan være forkøbsret og hjemfaldspligt samt forhold, der kan relateres til ejer- og grundforeninger, ejerskifteforsikring, tilstandsrapport og energimærkning.

Bidrag til selvsalg

Selvfølgelig er et selvsalg, kort sagt, et boligsalg, som ejeren af boligen selv står for – dét, som ejendomsmægleren plejer at gøre. Der kan være flere grunde til, at man vælger selvsalget frem for ejendomsmægleren, men uanset hvad kan boligadvokaten altid hjælpe.

For eksempel, så er en boligadvokat billigere end en ejendomsmægler, så hvis man har valgt selvsalget, fordi man gerne vil spare penge, så kan det stadig betale sig at bruge en boligadvokat. Hvis man har et ønske om selv at sælge boligen, overlader boligadvokaten  det også gerne til dig og tager sig blot af de juridiske aspekter.

Posted in: Uncategorized