Posted by on 25/10/2023

Kvalitetsseng til dig og din søvn: Sådan vælger du den rigtige løsning

Det er et vigtigt projekt, når man skal vælge sin nye seng. En seng er en stor del af din hverdag, fordi du bruger mange af døgnets timer i den, og du er ret afhængig af, at du sover godt. Udover at have en stor, praktisk betydning, er det også et møbel, som stjæler en del opmærksomhed i dit soveværelse. Endeligt kan en seng være en ret stor udgift, hvis du drømmer om en i god kvalitet.

Ovenstående betyder, at overvejelserne i forbindelse med at købe en ny seng er mange, og det er vigtigt, at man ikke blot vælger den første, man får øje på – men at man tjekker markedet lidt ud.

I denne artikel har vi samlet en guide til de forskellige sengetyper, og hvordan du vælger den rigtige for dig.

Kontinentalsengen – den ultimative komfort

Hvis du ønsker den højeste grad af støtte, komfort og luksus til dit soveværelse – og hvis dit budget er på et vist niveau – kan du kigge på kontinentalsengen som en god løsning på en ny seng. Online kan du få tilbud på en 160×200 cm seng, hvor der findes et stort udvalg af kontinentalsenge.

Det, der gør denne type af seng så særlig er, at den består af tre lag af støtte og komfort: 

Nederst har du boxmadrassen, som skaber en solid base for de næste to madrasser. Boxmadrassen er altså kontinentalsengens fundament, og den giver i høj grad stabilitet til sengen.

Derefter kommer springmadrassen, hvor du kan vælge løsninger alt efter hvilken type fasthed, du ønsker. Den bidrager med ekstra støtte og komfort.

Øverst har du topmadrassen, som er den, der i særdeleshed bidrager med yderligere komfort.

Boxmadrassen: Enkel seng til en rimelig pris

Måske er du i en situation, hvor dit budget ikke er det største, og du derfor er nødt til at holde dig inden for en bestemt prisklasse? Så er boxmadrassen et oplagt valg, fordi du stadig får stabiliteten fra den faste boxmadras, hvorefter en topmadras lægges ovenpå, så liggeoplevelsen bliver mere komfortabel.

Boxmadrassen er bygget på en fast ramme, og den kommer normalt med ben eller meder, der skal monteres, så du får en smuk, enkel – og komplet – seng med denne løsning. Du har naturligvis ofte mulighed for selv at vælge det sengestel, farve m.v. som du synes, passer bedst til dig og dit soveværelse.

Elevationssengen som en tredje mulighed

Ønsker du mere af en seng end blot at kunne ligge i den? Hvis du nyder at sidde og læse i din seng, eller blot drømmer om en seng, du kan tilpasse dine behov, så er elevationssengen en oplagt løsning.

Modsat de andre sengetyper kommer elevationssengen med en motor, som gør, at en madras kan henholdsvis hæves og sænkes. Hermed er den perfekt til dig, som er på jagt efter en bestemt ligge- og/eller siddestilling.

Andre overvejelser

Det er ikke kun støtte og komfort, der er afgørende, når man vælger en seng. Derfor kan du også overveje følgende, når du skal have fat i dit nye møbel:

  • Sengeramme: Den model, du vælger, spiller en rolle for indretningen af dit soveværelse, og en smuk ramme har betydning for det udtryk, resten af rummet giver. Du kan finde modeller i forskelligt materiale – blandt andet træ eller metal. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at størrelsen passer til den madrasstørrelse, du vælger, og den type af madras, du har.
  • Opbevaringsplads: Det er altid lækkert med mere plads til sine ting, især hvis de kan gemmes lidt væk – derfor kan du overveje at vælge en seng med opbevaring. For eksempel har nogle sengerammer indbyggede skuffer under madrasserne, hvilket kan være en stor fordel.
  • Sengegavl: Et element der sammen med selve sengen kan give et rart og behageligt udtryk i dit soveværelse. En sengegavl er særligt god, fordi den både er æstetisk og praktisk at have for enden af sengen. De findes i mange forskellige udgaver og materialer, så du kan vælge den, der passer bedst til dig, din seng og din øvrige indretning. Du har både mulighed for at hænge gavlen op på væggen, montere den på sengen eller stille den på gulvet.
Posted in: Uncategorized