Posted by on 12/12/2023

Øg dit overskud i hverdagen med tyngdedyner

Flere og flere danskere sætter ind på alle fronter for at optimere deres sundhed. Der er mange veje til Rom, og ligeledes er der mange måder, hvorpå man kan øge sin trivsel i hverdagen.

Mange starter med det helt basale, og det kan du også gøre. I denne artikel kan du få inspiration til, hvordan du kan øge dit overskud i hverdagen gennem nogle helt simple tiltag. Du behøver nemlig ikke at opfinde den dybe tallerken for at få det bedre til hverdag. 

Få en god nattesøvn

Det er en god idé at starte dagen godt, og det gør du nemmest ved at få en god nattesøvn. Der er mange måder at optimere sin søvn på:

Nogle argumenterer for skærmfri tid, inden du skal sove, andre vil gerne drikke en særlig urtete, og slutteligt er der også kommet kugledyner på markedet.

Kugledyner i størrelser til hhv. junior og voksen er en måde, hvorpå du kan optimere din søvn. Kort fortalt har dynerne vægt, som gør, at du føler en tyngde mod kroppen, når du skal finde ro og sove. Det skaber for mange en genvej til at finde ro og ligge mere behageligt i sengen, når man skal sove. På den måde giver du dig selv bedre betingelser for at starte natten godt.

Du behøver ikke være bekymret for, hvordan dynerne ser ud – for med et flot sæt sengetøj på er der ingen, som bemærker den ekstra vægt i dynen. Dynerne kan du få i helt normale størrelser, så du behøver ikke nødvendigvis at skulle investere i nyt og dyrt sengetøj. Egentlig skal du bare finde ud af, hvilken tyngdedyne som passer til dig eller dine børn. Hvem ved, måske skal tyngdedynerne på ønskesedlen til jul?

Kom godt fra land, når du har sovet godt

Når du vågner frisk og veludhvilet, er det en god idé at få skabt en god start på dagen. Hvis du skal på arbejde, har du måske travlt, inden du skal afsted. Her er det en god idé at få etableret nogle faste rutiner, så du ikke skal tænke alt for meget om morgenen.

Måske har du en favoritmorgenmad, som du kan gøre klar aftenen før? Det kan også være en god idé at lægge dit tøj frem på stolen, så du ikke skal bruge for meget tid om morgenen på at have en tøjkrise. Slutteligt kan det også være klogt at tjekke vejrudsigten aftenen før, så du ikke bliver overrasket af en uforudset snestorm, og pludselig skal til at bøvle med transport.

Hold energien høj i løbet af dagen

Når du er kommet godt afsted, så er det med at sikre dig, at du kan holde energien og humøret højt hele dagen. Hvis du er så heldig, at der er en frokostordning på din arbejdsplads, så slipper du for at skulle have en kedelig madpakke med. Hvis du skal have en madpakke med, så gør den lidt spændende og forkæl dig selv med lidt lækre snacks i den.

Måske skal du bage noget hjemmebagt brød og have en lun bolle med smør i løbet af dagen? Hvis du alligevel skal i gang med at bage, så kunne du jo lave en stor portion og forkæle de andre på kontoret. Det vil du helt sikkert ikke høre noget for. Du kan jo skrive det til de andre dagen før, så en anden kan tage pålæg med til jer. 

Pas på dig selv

Til sidst er det vigtigt at huske, at det bedste du kan gøre for dig selv, er at passe godt på dig selv. Det betyder, at der ikke er noget ved at optimere på alle mulige og umulige parametre, hvis du ikke har det godt.

Husk at bruge tid med dine venner og din familie, så du kan grine højt og mærke, at mavemusklerne bliver ømme og få lune knus og kram, når du har brug for det.

Vinteren kan virke mørk og trist, så husk at tænde et lys og gøre det hyggeligt for dig selv i løbet af dagen. Når du er glad, har du helt automatisk mere overskud til at håndtere alle de problemer, som kan opstå i løbet af dagen. 

Tilbage er der kun at sige: Husk at holde af hverdagen.

Posted in: Uncategorized