Posted by on 15/07/2020

At have noget at glæde sig til

Sponsoreret

De fleste har sikkert prøvet at tælle ned til noget, som de glæder sig til. Særligt da man var mindre, var det som om, at nedtællingsperioden blev lidt mere overskuelig, hvis man kunne gå og følge med i, hvor lang tid der var tilbage. En julekalender er måske den nedtællingsmetode, som der er flest mennesker, der benytter sig af på samme tidspunkt. Det er måske ovenikøbet den eneste nedtæller, man benytter sig af i løbet af året. Det er de færreste voksne, der har et lige så stort behov for at tælle ned, som børn har det, men der er alligevel noget hyggeligt over at gå og tælle ned til noget, som man glæder sig til.

Når børnene glæder sig

Når man er barn, så kan der hurtigt gå hobby i at tælle ned til så mange ting som overhovedet muligt, jo flere begivenheder man kan proppe ind i diverse countdown-apps desto bedre. De fleste børn både elsker og hader at glæde sig. Når man er barn, skal tiden helst gå så hurtigt som muligt, hvis der er noget i sigte, man glæder sig til.

Børn er gode til at glæde sig. De kan glæde sig så meget, at det tager fokus væk fra alt andet. Børn kan have svært ved at være i sig selv af bare forventningsglæde over noget, der snart skal ske. Lidt anderledes er det som regel for voksne.

At glæde sig som voksen

Vores evne til at glæde os til noget forsvinder heldigvis ikke, bare fordi vi bliver voksne, men måden vi glæder os på, bliver alligevel anderledes. Der kan selvfølgelig også være stor forskel på, hvad man glæder sig til som barn, og hvad man glæder sig til som voksen. Børn kan glæde sig til selv de mindste ting, og oftest er deres forventningsglæde ikke på samme måde forstyrret af pligter og dagligdagens gøremål på samme måde, som voksnes er.

Når man bliver voksen, er der mange ting, der kan stå i vejen for, at man har tid og mulighed for at glæde sig til noget. Hvor børn eksempelvis glæder sig til juleaften, fordi at de får gaver, og der sker en masse hyggelige ting, så bliver de voksne glæde ofte forstyrret af praktiske gøremål og bekymringer i forbindelse med, om man når det hele.

Derudover kan man som voksen oftest glæde sig til noget, der er mere abstrakt, end hvad børn glæder sig til. Som voksen kan man sagtens glæde sig til noget, som man endnu ikke ved, hvornår kommer til at ske. Man kan eksempelvis glæde sig til, at man endda flytter i hus, eller til den dag hvor man får tilbudt drømmejobbet.
Man kan selvfølgelig også glæde sig til bedre perioder rent økonomisk. Som voksen kan man glæde sig til, at ens økonomi bliver bedre, og heldigvis er der noget, man selv kan gøre for at få dette til at gå i opfyldelse. Man kan eksempelvis lave en ETF investering, så man på sigt får råd til mere. Det kan du læse mere om her.

Posted in: Uncategorized